neem contact op voor informatie over wachttijden en vergoedingen 06-45212498 / info@roosschippers.nl
beeldende therapie kinderen

Pivotal Response Treatment

Initiatief nemen, contact maken waarbij plezier voorop staat.

Initiatief en contact

Pivotal Response Treatment (PRT) is voor kinderen die hun aandacht onvoldoende op anderen richten, weinig initiatief in het contact nemen, moeite hebben met communiceren en niet flexibel zijn of bijzonder spelgedrag laten zien. Bij deze kinderen bestaat vaak het vermoeden van een autisme-spectrumstoornis of is deze diagnose gesteld.

De PRT technieken zorgen ervoor dat je kind meer motivatie heeft om interactie met anderen aan te gaan en daarom vaker het initiatief tot contact zal nemen. Dit is belangrijk omdat kinderen sociale vaardigheden leren in interactie met de mensen uit hun omgeving.

Plezier maken staat voorop!

Het resultaat van de PRT behandeling voor een jong kind is vaak dat het meer gedeeld plezier en imitatie laat zien, beter kan spelen en communiceren en minder last van gedragsproblemen heeft. Oudere kinderen leren bijvoorbeeld beter samen spelen, een gesprekje voeren en meer flexibel te zijn.

Tijdens de PRT behandeling staat het maken van plezier voorop. Dit doen we door aan te sluiten bij de interesses van je kind en samen te spelen. Als ouder leer je hoe je de PRT technieken zelf kunt toepassen. PRT is een natuurlijke manier van leren en daarom kunnen de technieken ook thuis tijdens de dagelijkse routines gebruikt worden. Het is de bedoeling dat je kind zo veel mogelijk leermomenten aangeboden krijgt. Daarom wordt de kinderopvang of (voor)school ook bij de PRT behandeling betrokken. Soms wordt er multidisciplinair samengewerkt met een (S)GGZ praktijk of instelling.

Als je goed om
je heen kijkt
zie je dat alles
gekleurd is

De ontdekking - K. Schippers

therapie kinderen

Ik heb mijn dochter in een jaar tijd een mooie groei zien maken. Dit natuurlijk mede dankzij de PRT behandelingen die zij kreeg van Roos. Niet alleen mijn dochter ontwikkelde zich maar ook ik als ouder.

Zeinab, moeder van Umayyah (4 jr)

Neem gerust contact op om meer te weten te komen over hoe ik jullie kan helpen

Contact opnemen