neem contact op voor informatie over wachttijden en vergoedingen 06-45212498 / info@roosschippers.nl
beeldende therapie kinderen

Beeldende Therapie

Positiever zelfbeeld en nieuwe ervaringen vanuit holistische aanpak

Positiever zelfbeeld

Beeldende therapie is voor kinderen waarbij het evenwicht tussen denken, voelen en handelen uit balans is geraakt. Deze kinderen laten vaak teruggetrokken of juist druk gedrag zien en ervaren weinig zelfvertrouwen. Ook voor kinderen, die het moeilijk vinden om gevoelens bij zichzelf te herkennen of om met gevoelens van angst, boosheid en verdriet om te gaan, is beeldende therapie geschikt.

Beeldende therapie wordt officieel Vaktherapie beeldend-AG genoemd en is een ervaringsgerichte vorm van therapie. AG staat voor antroposofisch geïnspireerd. Dit betekent dat het om een holistische behandelvorm gaat.

Nieuwe ervaringen

Het resultaat van de beeldende therapie is vaak dat een kind aandachtiger is, beter contact met zichzelf en anderen ervaart en meer zelfvertrouwen heeft. Het kind is meer in balans en staat open om te leren.

Tijdens de Vaktherapie beeldend wordt er ervaringsgericht gewerkt door te tekenen, schilderen of boetseren. Er wordt gekozen voor materialen en opdrachten die bij de interesses en behoeften van je kind passen. De therapeut helpt je kind nieuwe ervaringen op doen en te experimenteren met ander gedrag. Als ouder krijg je inzicht in de oorzaak van de problemen en praktische handvatten om je kind thuis zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ook de school wordt bij de behandeling betrokken. Soms wordt er multidisciplinair samengewerkt met een (S)GGZ praktijk of instelling.

Kunst is een plek voor kinderen om te leren,
hun idee├źn en zichzelf te vertrouwen,
en te ontdekken wat mogelijk is.

therapie kinderen

Met kleien, tekenen en schilderen de sociale vaardigheden van een kind verbeteren? Het werkt echt! Roos maakt leren leuk. Dankzij haar therapie heeft mijn autistische zoon nu veel meer aandacht voor anderen en kan hij fijn samenspelen.

Evelijn, moeder van Taco (10 jr)

Neem gerust contact op om meer te weten te komen over hoe ik jullie kan helpen

Contact opnemen