neem contact op voor informatie over wachttijden en vergoedingen 06-45212498 / info@roosschippers.nl
beeldende therapie kinderen

Praktijk Roos Schippers

Jouw kind helpen zich blij te voelen en zich goed te kunnen ontwikkelen

Uitnodigende plek

De praktijkruimte met tuin heeft een huiselijke sfeer. Het is een rustige en uitnodigende plek waar je kind zichzelf mag zijn en tegelijkertijd ook nieuwe ervaringen op kan doen.

Tijdens de therapie wordt er rekening gehouden met de individuele behoeften en interesses van je kind. Veiligheid en plezier zijn daarbij belangrijk, zodat je kind zich prettig voelt.

Als ouder krijg je inzicht in de oorzaak van de problemen en praktische handvatten om je kind thuis zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ook de school wordt bij de behandeling betrokken. Soms wordt er multidisciplinair samengewerkt met een (S)GGZ praktijk of instelling.

Roos Schippers

Mijn naam is Roos Schippers. Ik woon in Den Haag, samen met mijn man, onze twee dochters en onze hond. De twee zonen van mijn man zijn inmiddels uitgevlogen en wonen in de buurt.

Na mijn middelbare schooltijd stond ik voor de keuze tussen de kunstacademie of een studie psychologie. Op de kunstacademie merkte ik dat er veel nadruk lag op kunst als product, terwijl ik juist meer geïnteresseerd was in ideeën en mensen. Maar een studie psychologie vond ik daarin tegen te theoretisch en weinig creatief. Uiteindelijk koos ik ervoor om een studie te volgen tot Vaktherapeut beeldend, AG.

Na mijn studie heb ik lange tijd gewerkt binnen een centrum voor specialistische jeugd GGZ. Ik gaf verschillende groeps- en individuele trainingen aan kinderen met een autisme spectrumstoornis. Daarnaast begeleidde ik ouders bij de omgang en communicatie met hun kind(eren) in de thuissituatie. In 2009 ben ik opgeleid tot trainer in pivotal response treatment, en sindsdien geef ik ook deze behandelvorm.

Praktijk Roos Schippers is opgericht in 2017. Hoewel het een eenmanspraktijk is, werk ik graag samen met verschillende (S)GGZ-praktijken, organisaties en scholen. In 2019 heb ik samen met andere vaktherapeuten uit de regio Coöperatie Vaktherapie Haaglanden opgericht, waar ik erg trots op ben!

Naast mijn interesse voor mensen en kunst ervaar ik ook de natuur als een bron van inspiratie en een manier om op te kunnen laden. Ik vind het belangrijk mijn kennis en kunde te blijven verbreden en verdiepen. Dit doe ik door het volgen van bijscholing, de beoefening van mindfullness, yoga en mijn eigen kunstbeoefening. Op deze manier investeer ik in mezelf wat ook de begeleiding van anderen ten goede komt.

Samenwerkingspartners

  • vaktherapiehaaglanden logo
  • eerstenederlandsebuitenschool logo
  • klimkoord logo
  • youz logo
  • integralevroeghulp logo
  • ipse de bruggen logo
  • nadine van ooijen prt logo
  • cjg denhaag logo
  • autismejongekind logo
  • heidi wentzel logo

Beroepsregistraties

NVKToag lidnummer: 16NVKT141881619
KvK nummmer: 66788617
AGB-code therapeut: 90102446
AGB-code praktijk: 90061889

Neem gerust contact op om meer te weten te komen over hoe ik jullie kan helpen

Contact opnemen